Önbizalom coachingON

🙄„…hát ezért vagyok itt. Szeretném, ha több önbizalmam lenne.”

Sokan fordulnak hozzám némi felvezetés után ehhez hasonló mondatokkal. Elmesélik, hogy önbizalomhiányuk miatt

🔸 nehéz számukra például közönség előtt beszélni,
🔸 nem tudnak kiállni a saját érdekeikért munkahelyükön, vagy párkapcsoltukban,
🔸 bátortalanok egy állásinterjún,
🔸 képtelenek nemet mondani dolgokra, helyzetekre, vagy éppen

🔸 ahhoz nincs kellő bátorságuk, hogy új kapcsolatokat alakítsanak ki.
 

Nem tesznek meg bizonyos lépéseket, mert magukat értékelve azt gondolják, hogy másokhoz képest nem elég jók, és ezért ezek a lépések eleve kudarcra vannak ítélve.

✨Amikor valaki ezzel keres meg, előveszem a varázspálcám, pár legyintés és suhintás és már meg is van az önbizalom hipszi-hopsza, és jöhetnek a régen várt tettek! 🙂 Ja nem… Én ezt így nem tudom.

🔒Többek közt azért nem, mert az önbizalom hiánya ilyenkorra már a személyiség kellően erős része, és egy elég komoly hitrendszer bástyázza körül arról, hogy „mit nem vagyok képes megcsinálni”. Viszont amikor valaki coachhoz fordul, az azt jelenti: szeretné végre lebontani e bástyát, mert elérkezett arra a pontra, amikor már igazán szeretné megtudni, mi van a várfalakon túl. És ez az elhatározás már önmagában nagyon bátor, és elismerésre méltó, szóval tuti jó első lépés.

🔑Ügyfeleim támogatásommal képessé válnak olyan kisebb célok kitűzésére, amelyek nincsenek eleve kudarcra ítélve, és így megtapasztalható általuk a siker, az „én is képes vagyok” érzése, és megkezdődhet annak felépítése, hogy újra higgyenek önmagunkban. Újra? Igen, újra, hiszen mindenki úgy születik, hogy szinte bármire képes, csak többségünkkel idejekorán elhitetik, hogy „bocs, de mégsem”. Vagyis a képesség ott van elrejtve mindenkiben, csak elő kell csalogantni – és ez az én feladatom.

🌍Végül, ahogy a kisebb sikerek megszületnek, és az ügyfeleim elkezdenek újra hinni magukban, megszületik új személyiségük, ami elsősorban attól csodálatos, hogy az ezzel élő személy képes (ekkor már nem másokhoz hasonlítva) elfogadni és értékelni önmagát, aminek köszönhetően eljön a pillanat, hogy megteheti végre az igazán nagy lépéseket.

Ha tetszett, oszd meg itt:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük