Karrierút, karrierváltás támogatása coachinggal

Sok ügyfelem keres meg azzal, hogy szeretne valami mást csinálni… Egykor választott hivatása már nem hoz újat, elfáradt, s a napok egyformán telnek. Szeretne valami igazán hasznosat, valami olyat, amiben kiteljesedhet, amiben öröme van, és ami által megkapja azt az elismerést, amely régóta hiányzik a mindennapokból.

Miközben érzi, hogy a szíve másfelé húz, mindenki, aki körülveszi, leginkább lebeszéli az álmairól. Ja nem, mégsem, mert éppen ezért nem is nagyon beszél róla senkinek. Persze számára is nagyon fontos a biztonság („tartsd meg fiam ezt a biztos állást” – mondja anya is), de most már azért szeretne élni is. Úgy igaziból. Tényleg úri huncutság, hogy élvezzem a munkámat? – kérdezi tőlem, miközben én azt gondolom, hogy nem, nem az. Hiszen a munka – bármit is csináljunk – nemcsak kitölti a napunk nagy részét, amivel strukturálja az időnket, de értelmet, minőségi kapcsolatokat is adhat, és igen, megtalálhatjuk benne az örömöt is.

Minden ügyfelem máshol tart. Van, aki álmodozik, van akinek konkrét elképzelése van, van aki kétségbe van esve, mert bármikor megszűnhet az állása, van aki nem tudja, kettő közül melyiket válassza, és olyan is van, akinek csak szimplán elege van. Ezért mindenkinek másra van szüksége, s a folyamatot is ennek mentén alakítjuk ki. Amire tapasztalataim szerint azonban mindenkinek szükséges van: az a coaching keretei között biztosított ítéletmentes támogatás, valamint a karrierút aktuális állomásához igazodó szakértelem.

A karriercoaching tipikus témái:
• jövőkép kialakítása
• motivációk, kompetenciák és erőforrások feltárása
• a legkorszerűbb álláskeresési csatornák átbeszélése
• atipikus foglalkoztatási formák (pl. részmunkaidő, távmunka, stb.) végiggondolása
• az elképzelt munkahely betöltéséhez szükséges kompetenciák, készségek fejlesztése
• akadályok, félelmek lebontása, átkeretezése
• támogatás korszerű önéletrajz elkészítéséhez, interjú-felkészítés
• vállalkozásindítás, vállalkozás fejlesztés

Ha érintett vagy, nem szükséges, hogy most válassz a fenti témák közül. Hívj fel vagy írj egy üzenetet, és egy díjmentes találkozás alkalmával beszéljük át, hogy te hol tartasz, mire van most leginkább szükséged! Akár online is.

Ha tetszett, oszd meg itt:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük